Foutcode 101 - Wat is het en hoe het te repareren?? (2023)

door Ventsislav Krastev | September 14, 2022|0 Reacties

Wat is een foutcode 101?

Dit artikel is bedoeld om u uit te leggen wat foutcode precies is 101 en wat u moet doen om deze fout op te lossen?. Het geeft u de nodige stapsgewijze instructies over wat u kunt doen om met deze fout om te gaan zodra deze op uw Mac of pc verschijnt.

Foutcode 101 gebeurt wanneer u Quicktime start op uw Mac of pc en het mislukt en crasht terwijl het momenteel in werking is. Het zien van deze fout betekent niet dat de code achter je Quicktime corrupt is, alleen dat het niet werkt zoals het zou moeten zijn. Zo'n fout kan verschijnen in de vorm van een vervelende melding.

Blijf dit artikel lezen voor meer informatie over de symptomen van videofoutcode 101 en wat u kunt doen om het volledig op te lossen?.

Foutcode 101 - Wat is het en hoe het te repareren?? (1)

Op deze pagina:

Wat is een foutcode 101?Foutcode 101 DetailsFoutcode 101 – Wat zijn de symptomen??Is een foutcode 101 Gevaarlijk?Foutcode 101 – Hoe herstel je het?

Foutcode 101 Details

NaamFoutcode 101, ook bekend als videofout 101 “Een onbekende fout is opgetreden (-101)” of Runtime-code 101 Quicktime-fout 101
TypeRuntime Error
Korte OmschrijvingFout 101: Quicktime heeft een probleem ondervonden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor het ongemak.
SymptomenEr verschijnt een pop-up, zeggen dat Apple Quicktime een probleem heeft ondervonden en moet worden afgesloten.
ProgrammaSnelle tijd
Hulpmiddel reparerenProbeer deze oplossing om uw Mac te herstellen van fouten en de systeemprestaties te optimaliseren:
DownloadSpyHunter

Foutcode 101 – Wat zijn de symptomen??

De belangrijkste symptomen verschijnen in een vervelende pop-up die u het volgende bericht kan laten zien:

Fout 101: Quicktime heeft een probleem ondervonden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Foutcode 101 - Wat is het en hoe het te repareren?? (2)

Foutcode 101 is het type fout, die zonder specifieke reden op uw apparaat kan verschijnen.

Indien niet onmiddellijk geadresseerd, deze fout kan je blijven achtervolgen. Het is niet bekend of er een virusinfectie achter dit symptoom zit, aangezien het een runtime-fout is en deze fouten meestal worden veroorzaakt door malware, maar houd er ook rekening mee dat als u symptomen ervaart, als het volgende:

 • Internetsnelheid begint te vertragen.
 • Uw computer kan zich onregelmatig gedragen.
 • Sommige van je andere apps werken mogelijk niet meer.

Is een foutcode 101 Gevaarlijk?

Foutcode 101 treedt op wanneer u Quicktime start op uw Mac of pc, en het mislukt en crasht. Het zien van deze fout betekent niet dat de code achter je Quicktime corrupt is, maar het is een indicatie dat er iets niet goed werkt.

Foutcode 101 – Hoe herstel je het?

Er zijn verschillende manieren waarop u deze fout kunt oplossen als deze zich op uw computersysteem voordoet. Omdat het een runtime-fout is, er kunnen verschillende oplossingen bestaan om fouten te herstellen, het leuk vinden. Volg de onderstaande stappen om u te helpen de foutcode te herstellen 101.

Stap 1: Sluit alle apps of programma's die mogelijk in conflict zijn.

Wanneer u fouten krijgt, zoals deze, vaak conflicterende apps kunnen het geval zijn. Onder, vindt u de oplossingen voor het sluiten van conflicterende apps voor Windows en macOS:

Voor Windows:

Open Taakbeheer en het type Ctrl-Alt-Del en ga dan naar het tabblad Processen, stop daarna alle actieve programma's die mogelijk conflicterend zijn door met de rechtermuisknop te klikken en te klikken op Eindproces.

Voor macOS:

Ga naar Activity Monitor, markeer alle processen waarvan u denkt dat ze verdacht zijn en sluit ze door op de “X” knop linksboven erboven.

Nadat u deze reparatie hebt uitgevoerd, je moet kijken of deze fout opnieuw verschijnt als je een specifiek proces start en stopt.

Stap 2: Update en installeer alle software waarvan u denkt dat deze problematisch is.

Voor Windows:

Ga naar Programma's en onderdelen (Een programma verwijderen), selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op “Uninstall”.

Voor macOS:

Ga naar toepassingen en sleep het pictogram van uw programma naar Bin om het te verwijderen. Voor macOS, u kunt naar uw AppStore gaan en op de . klikken “Updates” tabblad om te controleren of applicaties verouderd zijn.

Stap 3: Installeer de laatste updates van uw besturingssysteem.

Voor Windows:

Open uw Updatecentrum vanuit Instellingen of Bedieningspaneel – Updates en kijk of je de nieuwste Windows-updates hebt. Indien niet, je zou een knop moeten zien om ze te downloaden en uit te voeren.

Voor macOS:

Ga naar Systeem voorkeuren – Software-update en controleer op een nieuwere macOS-versie. U ziet een knop om het te installeren en Upgrade als het beschikbaar is.

Stap 4: Scan uw computer op fouten en optimaliseer deze automatisch.

Als je de meeste oplossingen hebt geprobeerd, maar je krijgt steeds foutmeldingen, dan is het beste advies om voor te gaan, ervoor te zorgen en uw computer te controleren op:

 • Virussen.
 • Tracking cookies en andere vervelende en schadelijke objecten.
 • problematische bestanden.
 • Ongewenste software.
 • Adware.
 • Browser hijackers.
 • Andere fouten die het mogelijk vertragen.

U kunt dit allemaal doen door een automatische scan van uw computer uit te voeren met behulp van professionele anti-malwaresoftware. Zo'n geavanceerde tool is gemaakt door cyberbeveiligings- en technische experts en helpt gegarandeerd bij het detecteren en verwijderen van schadelijke bestanden en alles wat fouten kan veroorzaken en het optimaliseren van uw computer om hem weer snel te maken:

DownloadSpyHunter


Spy Hunter-scanner detecteert alleen het probleem. Als u wilt dat het probleem automatisch wordt verwijderd, je nodig hebt om de volledige versie van de anti-malware gereedschap kopen.Ontdek meer over SpyHunter Anti-Malware Tool / Hoe te verwijderen SpyHunter

Mac-fouten – Veel Gestelde Vragen

Wat zijn Mac-fouten?

Mac-fouten zijn defecte problemen van macOS. Ze zijn verschillende soorten, invloed hebben op verschillende programma's die op uw Mac worden uitgevoerd.

Omdat macOS regelmatig wordt bijgewerkt, het is gemakkelijker om dergelijke fouten op te lossen, door de manier waarop dit besturingssysteem is opgebouwd.

Wat betekenen Mac-foutcodes?

Foutcodes op Mac zijn hoe uw macOS de verschillende soorten problemen uitlegt die erop kunnen optreden. Het nummer van de Mac Error-code verschijnt op uw scherm, en het toont u de fout met wat verklarende tekst om u te helpen deze op te lossen.

Deze foutcodes bestaan voor zowel kleine als grotere problemen, en in sommige gevallen, ze kunnen betekenen dat er een aanzienlijk probleem is met uw apparaat.

Waarom zie ik fouten op mijn Mac?

De redenen kunnen variëren. Deze kunnen te wijten zijn aan een slecht geschreven code, defecte programmatuur, externe app die uw app aanpast, onverenigbaarheid, problemen met de bronnen die nodig zijn om de app uit te voeren, en zelfs een Mac-malware-infectie.

Welke soorten Mac-fouten bestaan?

Net als met Windows-apparaten, er zijn ook enkele algemene fouttypen met Mac, Inclusief:

 • Runtime-fouten – wanneer u een programma uitvoert en het mislukt vanwege slecht geschreven code, incompatibiliteit met het programma en webservers of andere problemen, zoals malware.
 • Logische fouten – iets in de logica zorgt ervoor dat het programma geen resultaten retourneert.
 • Rekenfouten – een soort logische fout, waarbij sprake is van een misrekening als gevolg van een foutieve configuratie of code die niet past in dezelfde logica als het systeem leest.
 • Bronfouten – wanneer uw apparaat niet voldoet aan de bronnen die nodig zijn om een programma uit te voeren of als het programma foutief is gecodeerd, dus het vereist meer middelen dan nodig.
 • Interfacefouten – wanneer er een verschil is tussen wat een app moet doen en wat het daadwerkelijk doet.
 • Compilatie fouten – wanneer de compiler van software er niet in slaagt ingewikkelde code om te zetten in een eenvoudige taal, begrijpelijk voor je Mac.

Wat zijn de meest voorkomende Mac-fouten?

Volgens verschillende bronnen en online fora, de meest voorkomende fouten op Mac bevatten de volgende codes:

 • Foutcode 36 – wanneer Finder een bestand op uw Mac niet kan lezen of schrijven.
 • Foutcode 41 – veroorzaakt door malware, verouderde software of beschadigde bestanden en mappen.
 • Foutcode 50 – wanneer u een bestand niet naar een ander station kunt kopiëren en plakken, zoals USB of een externe SSD of HDD.
 • Foutcode 2003F – het verschijnt wanneer u probeert uw macOS opnieuw te installeren in de herstelmodus. Mogelijke oorzaken zijn slechte sectoren op de harde schijf, malware, etc.

Wat te doen als ik een Mac-fout zie?

Als u een fout ziet op uw Mac, je eerste taak is om de betekenis ervan te controleren. Dan, je kunt gerenommeerde forums zien, zoals Apple Discussions of SensorsTechForum om verschillende soorten oplossingen voor het probleem te vinden.

Hoe te stoppen met het krijgen van Mac-fouten?

Jij kan niet. Zolang er maar mensen zijn die de code schrijven, er zal altijd de menselijke foutfactor zijn. Echter, er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om de kans op een Mac-fout aanzienlijk te verkleinen:

 1. Controleer en update uw Mac en uw apps (als dat mogelijk is) dagelijks naar de nieuwste versie.
 2. Installeer een relevante en gerenommeerde anti-malware voor Mac.
 3. Installeer een optimalisatieprogramma voor uw Mac, waardoor al uw apps up-to-date blijven, ongewenste software verwijderen, en verbeter de gezondheid van je Mac.
 4. Installeer alleen apps van vertrouwde bronnen.

Foutcode 101 - Wat is het en hoe het te repareren?? (3)

Ventsislav Krastev

Ventsislav is sindsdien een cybersecurity-expert bij SensorsTechForum 2015. Hij heeft onderzoek gedaan, aan het bedekken, slachtoffers helpen met de nieuwste malware-infecties plus het testen en beoordelen van software en de nieuwste technische ontwikkelingen. Na afgestudeerd Marketing, alsmede, Ventsislav heeft ook een passie voor het leren van nieuwe verschuivingen en innovaties in cybersecurity die gamechangers worden. Na het bestuderen van Value Chain Management, Netwerkbeheer en computerbeheer van systeemtoepassingen, hij vond zijn ware roeping binnen de cyberbeveiligingsindustrie en gelooft sterk in het opleiden van elke gebruiker in de richting van online veiligheid en beveiliging.

Meer berichten - Website

Volg mij:
Foutcode 101 - Wat is het en hoe het te repareren?? (4)

Gerelateerde berichten:

 1. Wat is fout -2106F? Fout -2106F is de naam van ...
 2. Foutcode 102 Mac – Wat is het + Hoe herstel je het [opgelost] Wat is fout? 102? Fout 102 is een algemene fout...
 3. Fout 49244 Mac – Hoe herstel je het [Gratis gids] Wat is fout? 49244? Veel gebruikers hebben Error gemeld 49244...
 4. Wat is fout -2003F? Fout -2003F is een runtime-type...
 5. Fout 1008F Mac – Hoe herstel je het [Gemakkelijke stappen] Wat is fout 1008F? Fout 1008F is een runtime-fout,...
 6. Foutcode -41 Mac 🔧 Hoe herstel je het [opgelost] Wat is een foutcode -41? Foutcode -41 het is waarschijnlijk...
 7. Hoe Mac-foutcode te repareren -36 [opgelost] Wat is een foutcode -36? Ervaar je een Mac-fout...
 8. Foutcode 1309 – Wat is het en hoe het te repareren?? [MacOS] Wat is een foutcode 1309 op Macs [MacOS]? Heb jij...

Laat een bericht achter

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 03/02/2023

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.