TOP 12 tips om te besparen op je USA Autohuur | Auto Huren Amerika (2023)

Auto huren Amerika tips

Op deze pagina lees je de 12 beste tips om kosten te besparen op het huren van een auto in Amerika. Goedkoop een auto huren in Amerika is nog een hele uitdaging. De laatste jaren zijn de prijzen voor autohuur in de VS flink gestegen. Maar het is altijd mogelijk om te besparen en onderstaande auto huren Amerika tips helpen je op weg!

Een huurauto in Amerika haal je heel eenvoudig op bij het vliegveld. Bij alle grote vliegvelden is een zogenaamde ‘Car Rental Center’ gevestigd op zo’n 5 minuten rijden van de airport. De route naar het Car Rental Center wordt duidelijk op het vliegveld aangegeven en is vaak te bereiken met de bus of airtrain.

Bij het Car Rental Center tref je een hele lange rij met balies waar alle autoverhuurbedrijven naast elkaar gevestigd zijn. Na het inchecken loop je een enorme parkeergarage binnen waar je een huurauto mag uitzoeken. Deze zoek je zelf uit, de sleutels zitten in de auto’s. Bij het verlaten van het Car Rental Center wordt de huurauto van je keuze geregistreerd op jouw naam.

1. Autohuur vergelijken

Je kunt je auto natuurlijk rechtstreeks bij een autoverhuurbedrijf boeken. Maar wil je een goede deal? Dan loont het zeker om de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken.

Via onderstaande button naar AutoEurope.nl kun je eenvoudig prijzen vergelijken van grote aanbieders als Hertz, Sixt, Alamo, Avis en nog enkele verhuurders. Het is een Nederlandstalige website en je profiteert van de voorwaarden van AutoEurope.nl, zoals de mogelijkheid om je huurauto tot 48 uur van te voren kosteloos te annuleren.

vergelijk autoveruur in amerika

(Video) ACCOUNTANT EXPLAINS: 10 ways you should be saving in 2023

2. Geen extra bestuurder

Veel autoverhuurbedrijven rekenen een toeslag voor een extra bestuurder, de ‘additional driver fee’. De toeslag bedraagt ongeveer 12 a 14 dollar per dag. Vaak geldt er een maximum voor de gehele verhuurperiode. Zo rekent Hertz een maximale additional driver fee van 189 dollar en Budget 65 dollar.

De staat Californië is vrijgesteld van deze toeslag, dit is geregeld door de wet. Ook als je vanuit Californië naar andere staten rijdt, dan nog is deze toeslag niet van toepassing. De locatie waar je de huurauto ophaalt in namelijk leidend. En dat is heel gunstig, want veel rondreizen door Amerika vertrekken vanuit California.

Ook in de staat New York wijken de regels af. Autoverhuurders mogen maximaal 3 dollar per dag rekenen voor een extra bestuurder.

3. Huur geen GPS

Een GPS huren bij je huurauto kost je al gauw zo’n 15 dollar per dag. Dat tikt flink aan bij een rondreis van bijvoorbeeld 3 weken. Ook is het niet nodig om een GPS te huren, je mobiele telefoon is immers voorzien van een GPS. Met Google Maps kun je kaarten downloaden en vervolgens zonder actieve internetverbinding gebruiken. Alternatieven zijn er ook, zoals Maps.me. Zelf heb ik altijd beide apps op mijn telefoon staan om er zeker van te zijn dat ik de weg kan vinden.

TOP 12 tips om te besparen op je USA Autohuur | Auto Huren Amerika (1)

Onze huurauto in Zion NP, een Mitsubishi ASX (in Amerika Mitsubishi Outlander genoemd). Een prima auto, maar wel klein voor een rondreis van 5 weken met 2 kleine kinderen.

4. Huur bij een budget autoverhuurbedrijf

Er zijn kortweg 8 grote autoverhuurbedrijven in Amerika met honderden/duizenden pick-up en drop-off locaties door heel Amerika. Een aantal van deze verhuurbedrijven positioneren zichzelf als “low budget” aanbieder. Dit zijn: Budget, Dollar en Thrifty. Direct vergelijken van alle verhuurbedrijven in één keer is natuurlijk nog eenvoudiger, klik daarvoor op onderstaande button.

5. Laat je niet verleiden tot een upgrade

Eenmaal aangekomen bij de balie van het autoverhuurbedrijf wordt je hartelijk een upgrade aangeboden. Voor een meerprijs kun je een nog mooiere huurauto uitzoeken uit de brochure op de balie. Heel verleidelijk natuurlijk, maar goed hier even bewust van te zijn en hier niet op in te gaan als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden.

6. Neem je creditcard mee

Zonder credit ben je in Amerika nergens. Neem dus absoluut een creditcard mee. Zonder creditcard kun je rekenen op het cash betalen van een enorme borg om de auto mee te krijgen, als je deze al meekrijgt. En ook voor andere zaken, zoals het inchecken bij hotels, stuit je op een flinke uitdaging indien je niet de beschikking hebt over een creditcard.

(Video) Hoe huur je een auto in Amerika? Tips!

TOP 12 tips om te besparen op je USA Autohuur | Auto Huren Amerika (2)

Onze huurauto in Boston, een grote en hele comfortabele Toyota Highlander. We hebben enorm genoten van het comfort en de ruimte van deze forse auto!

7. Wees alert op one-way kosten

Bij een one-way autohuur lever je de auto op een andere plek in dan waar je deze opgehaald hebt. Veel autoverhuurbedrijven rekenen een one-way fee, wat bij een mooie rondreis kan oplopen tot enkele honderden dollars. Indien mogelijk kan het aantrekkelijk zijn om een rondje te maken met je huurauto.

Door je auto weer op dezelfde locatie in te leveren als je deze opgehaald hebt, betekent dit automatisch dat je een retour vliegticket kunt boeken. En ook die zijn vaak goedkoper dan vliegtickets vanaf verschillende luchthavens.

8. Auto huren Amerika leeftijd: vanaf 25 jaar

Aan je leeftijd kun je natuurlijk niet veel doen. Maar het helpt wel als je tussen de 25 en 65 jaar oud bent om een auto te kunnen huren in Amerika. Voor jongere bestuurders wordt een flinke toeslag gerekend. Deze toeslag wordt ook wel ‘young driver fee’ of ‘young renter fee’ genoemd.

Auto huren VS 20 jaar

Bij de organisaties Hertz, Thrifty en Dollar is het mogelijk om een auto te huren vanaf 20 jaar oud. Bij de organisaties Alamo, Budget, Sixt, Avis, Enterprise en National is de minimale leeftijd 21 jaar.

De toeslag voor jonge bestuurders varieert per autoverhuurbedrijf. De meeste verhuurders rekenen zo’n 25 a 27 dollar toeslag (surcharge) per dag. Bij een huurperiode van twee weken heb je het dan al over circa 350 dollar. Een auto huren onder 25 jaar in Amerika is dus goed mogelijk. Het loont wel extra om de prijzen goed te vergelijken!

Auto huren VS 18 jaar

Uitzondering op de leeftijd restricties zijn de staten New York en Michigan, waar je al vanaf 18 jaar oud een auto kunt huren. De toeslag is hier ook op aangepast. Voor bestuurders tussen de 18 en 20 jaar betaal je ongeveer 40 a 65 dollar toeslag per dag. Je kunt dus een auto huren in Amerika als je 18 of 19 jaar bent, maar de mogelijkheden zijn beperkt en het is erg duur.

(Video) De do's en don'ts van een bezoek aan Puerto Rico Reisgids

9. Bespaar op extra verzekeringen

Verzekeringen zijn een “cash cow” voor autoverhuurbedrijven. En je kunt er nogal wat afsluiten. Uiteraard heb je een standaard verzekering nodig, welke schade dekt zodra je een ongeluk veroorzaakt (aan je eigen huurauto of de auto van een ander). Je verzekering kun je uitbreiden met een zogenaamde PAI-verzekering (Personal Accident Insurance: Inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden), een risico die een goede reisverzekering ook afdekt. Verder heb je nog de PEC-verzekering (bagageverzekering), dit is ook reeds geregeld door je reisverzekering.

Tot slot heb je nog de Premium Roadside Service, een verzekering indien je langs de kant van de weg komt te staan met je sleutels in een dichte auto, een lege tank of een lege accu. De medewerker van het autoverhuurbedrijf zal zeker proberen om je deze extra dure verzekering te verkopen (“iedereen neemt deze verzekering”). Overweeg zelf goed of je dit minimale risico (met hoge kosten) wilt verzekeren.

TOP 12 tips om te besparen op je USA Autohuur | Auto Huren Amerika (3)

Onze huurauto in Texas, een grote Dodge RAM V8. Een heerlijke truck en een echt typische Amerika beleving!

10. Weiger de “fuel option”

Bij het ophalen van je huurauto wordt je de ‘fuel option’ aangeboden. Je hoeft je huurauto, die je met een volle tank meekrijgt, niet in te leveren met een volle tank. En dat is natuurlijk een mooie service van het autoverhuurbedrijf. Weet dat je relatief veel betaald voor deze optie om je auto vol te tanken na afloop van de huurperiode. En die kosten worden uiteraard nog even afgeschreven van je creditcard zodra je weer in Nederland bent. Een tip dus: weiger de fuel option en tank de auto zelf even vol vlak voordat je deze weer inlevert.

11. Controleer je huurauto op schade

Niets is zo vervelend om afgerekend te worden op schade die je voorganger heeft veroorzaakt. Bekijk je huurauto goed en leg eventuele schade vast met je mobiele telefoon. Dit voorkomt gedoe achteraf en mogelijk zelfs kosten.

12. Huur een auto uit de Economy class

Een kleine “no brainer”, maar hoe kleiner/simpeler de auto hoe goedkoper deze zal zijn. En dat scheelt echt tientallen euro’s per dag en honderden euro’s voor een rondreis van enkele weken. Een Dodge Ram huren of een Ford Mustang huren in Amerika is natuurlijke een fantastische ervaring, en als je een liefhebber bent van auto’s en je kunt het betalen, zeker doen! Maar een dikke auto kost je zeker het dubbele ten opzichte van een eenvoudige auto, goed om te weten!

TOP 12 tips om te besparen op je USA Autohuur | Auto Huren Amerika (4)

Car Rental Center bij de luchthaven in Boston

Veel gestelde vragen over autoverhuur Amerika

Waar kun je het beste een auto huren in Amerika?

De meeste autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Een ideale plek om je huurauto op te halen! Direct na het ophalen van je bagage ga je naar het Car Rental Center op de luchthaven. Vaak is deze lopend, met de bus of air shuttle te bereiken op slechts een paar minuten afstand van het vliegveld. Grote en populaire luchthavens om een auto te huren in Amerika zijn Los Angeles (LAX), San Francisco (SFO) en New York (JFK).

(Video) Duurzaam leven 👉(& geld besparen )👈 is mogelijk op de weg ? Overland wereldreis in 4x4 #vanlife

Hoeveel kilometers kan ik rijden in een huurauto?

Vrijwel alle verhuurders in de Verenigde Staten bieden standaard ‘Ongelimiteerde Kilometers’ aan. En dat komt goed van pas in Amerika, waar de rijafstanden heel lang kunnen zijn. Een onbeperkt aantal kilometers voor je huurauto ga je onbezorgd op reis. Controleer bij het vergelijken van huurauto’s goed of ‘Ongelimiteerde Kilometers’ staat aangegeven.

Auto huren Amerika kosten: waar moet ik rekening mee houden?

Bij het huren van een auto in Amerika moet je rekening houden met een aantal kosten. Ten eerste natuurlijk de kosten om de auto te huren en de verzekering voor je huurauto. Daarnaast kun je te maken krijgen met aanvullende kosten, zoals een ‘one way fee’ (kosten om je huurauto in een andere stad weer in te leveren), kosten voor een extra bestuurder en de ‘fuel option’ (het autoverhuurbedrijf tankt de auto weer vol na het inleveren).

Welke regels gelden voor autohuur in Amerika?

Om een auto te huren in Amerika moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Vanaf 21 jaar kun je ook een auto huren maar dan betaal je wel een forse toeslag, de ‘young driver fee’. Je moet minimaal één jaar in bezit zijn van een rijbewijs. Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig voor een huurauto in Amerika, mits je niet langer dan 90 dagen blijft. Een andere belangrijke regel: neem je creditcard mee. Bij praktisch alle autoverhuurbedrijven heb je een creditcard nodig om je huurauto mee te krijgen.

Videos

1. Freeman Thomas Is The MASTERMIND Behind The Audi TT
(Barchetta)
2. Is This Expense Necessary In Ecuador? | Reaction To @AmeliaAndJP
(GM Ace)
3. Why to visit MAZATLAN instead of CANCUN
(Tangerine Travels)
4. NICARAGUA - Everything You Need To Know! [ Watch This Before You Travel] ft. CHEWS TO EXPLORE
(Bucket List Travellers)
5. TULUM REISGIDS 2021
(World Nomac)
6. TRAVEL ADVICE FOR CROATIA! 18 Things You Need to Know Before Traveling to Croatia!
(Royal Croatian Tours)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 19/03/2023

Views: 5299

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.